Login or Register

Cedar River Education Center

At the Cedar River Watershed Education Center runoff is conveyed from the roof via downspout into a sculpted basin; from that point the water traverses a stone terrace in a most elegant meander.  That water trail is clarified, enhanced, and made safe by a cover of steel grating perforated with lilting curves that extend the “liquid” theme, alternating with river pebble fill.  Whatever the compositional decision, manipulation of the line of the water trail is a great design opportunity in artful rainwater design.

Blog Posts

Login or Register to Blog About Cedar River Education Center


bioretention conveyance education
Add a Tag
  • Cedar River Education Center
  • People: Jones & Jones Architects and Landscape Architects, Ltd.
  • Location: Cedar Falls, WA
  • Client: Cedar River Watershed Education Center
  • Completed: Dec 30 2006

Project Comments

No comments reviewed for this Project. Please add a comment.
Add a Comment

Project Wiki

GreenWells.net officeDiggs.com